20 Aug 2010

Provokasi Gilo

Gilooo... berpada-pada lah kalau nak buat provokasi pun... takkan le imam-imam kat penang tu bangang sangat sampai gantikan nama Agung dengan Guan Eng?

Baca kat sini provokasi melampau ni.

Sampai mamat tu ada sekali masa agih zakat pun dituduh permainan politik. Kalau ditakdirkan Allah, ada pemimpin agama lain yang istihar masuk Islam pun.. mesti ramai yang akan kata permainan politik jugak rasanya.

Aku nak tanya sikit kat korang.. kalau tengahari ni masa korang kat masjid untuk solat jumaat, tetiba ada beberapa orang bukan Islam berdiri kat tepi masjid dok perhati dan dengar keseluruhan proses solat jumaat dijalankan, korang nak buat apa ek? Halau dorang ker?

Dan satu lagi.. korang tak rasa sedih ker... dah merdeka nak masuk 53 tahun, nak jumpa bukan melayu dalam masjid punyalah payah. kalau kat masjid india dan sebagainya tu tak kira.. sebab dorang datang dari india memang dah muslim pun. Maksud aku... kenapa Islam kat Malaysia masih lagi seolah-olah Melayu jer yang punya?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

sinomosa said...

sy tak pi solat Jumaat so camne nak bg pendapat eks..hihi seandainya laa eks --> sy biarkan je laa mungkin dia nak cuba carik sesuatu atau cuba utk mengenali Islam kan..

adnoor said...

boleh saya komen..?
sebab saya rasa kita ni as malay muslim, kalau bab kerja, santai, sport, memang kita open, leh share nagn non muslim...

tapi,

bila derang start bab islam jer, mulalah kita jadik konservatif, sumer kita tutup, cemana kita nak berdakwah...

cuba cek org kristian, kalau kita tanya skit jer pasal agama derang, panjang lebar derang share, tapi kalau vice verca, mampukah kita nak share panjang lebar...?

kesimpulan:
malay muslim ni mostly ilmu islamya cetek....

Lan Rambai said...

cik samosa... good answer
adnoor... setuju dgn awak.