13 Aug 2006

Lepas Ceramah

Makan dengan Ustaz Akil Hayy di rumah seorang sahabat.



Tengah buat apa tu Ustaz?



Ohhh....



Otograf kedua yang pernah aku dapat. Yang pertama, Sinaganaga untuk buku Ayah Kita Bos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 comments:

KAMATO said...

aku berhajat jugak nak pegi dengar ceramah tu, tapi tak sempat .... ada hal keluarga

kingbinjai said...

ko tak mintak pun otograf aku ya? kecik hati aku

Izhal said...

wah siap autograf ustat rock tu... cun style dia...

Lan Rambai said...

Kamato.. kalau ada rezeki, ko akan dapat dengar ceramah dia lain kali.
Binjai... ko punyai sign tak mahal lagi buat masa sekarang hahaha
Izhal... tahun lepas takder orang serbu dia lepas abis ceramah. Tahun ni siap beratur tu.

tumismenumis said...

Tahniah.

Izhal said...

Alhamdulillah... suka betul saya dengar isteri saya cakap dia ni memang mat rock dulu... dapat hidayah... Semoga Allah memelihara mat-mar rock Malaysia, AMIN...

Amy sarch pun bagus orangnya... bandingkang ngan KRU... hampeh punya hip hop heheh... sory ahh orang2 hip hop... lu orang semua tak rock... heheh...

Sastri said...

wow... siap otograf lagi... teringin gak nak dengar ceramah ustaz rock nih... baca dalam paper, dia byk tegur artis gak...

blackpurple @ jowopinter said...

Yang seorang berambut panjang, yang seorang berambut kurang...

Hari tu kau kata nak autograph aku kan... nanti2 lah ekk.....

Lan Rambai said...

mazudi... terima kasih
izhal... dia vokalis kump D'Riyadh dulu. Tak top sebab masa tu Wings yang terhangat di pasaran.
sastri.. daripada otograf artis baik mintak otograf ustaz hehehe
bp... yang rambut kurang tu bukan aku... yang tu kembor aku hahaha

debikdebuk said...

Aku pernah dengar ceramah dia sekali dulu. Beliau banyak cerita tentang artis sekarang yang tak tahu malu. Alhamdulillah, beliau lebih baik dari masa dulu-dulu. Kisah dia ada masuk Mastika.

unclesam said...

perghhhhhh.....aku ingat semua bloggers dari SU semua update dgn gambar masing2 dgn ustaz akil hayy ni...kehadiran mlm tu lbh kurang 600 orang ada kot tp meamng ramai.

NONIE AZIZ said...

Aku punya otograp tak nak???Rugi rasanya tak dapat join dengar ceramah kat SU...lain kalai kalau ada ceramah lagi jangan lupa bagi tau aku!!!

Lan Rambai said...

Debik... dia byk tekankan tentang jaga akidah kali ni. Peristiwa Isra' Mikraj adalah utk menguji akidah.
Unclesam... ada lagi entry pasal Akhil Hayy lepas ni .. tungguuuuuu
MR... sign ko sama mahal dgn sign aku jer hehehe... 30 ogos nanti ceramah Zulkifli Nordin. Kisah Lina Joy.. datanglah ya.

zino said...

seronok dapat otograf ustaz tu kan ..

~ GAB ~ said...

Bagus dia punya cara penyampaian. Anak2 aku suka. Lan, ko boleh dapatkan balik lirik masa dia berzanji pasal mat rempit.. yang ada terselit ayat... kat bontot anakonda ada, bunga raya ada, macam2 ada... hahaha

Unknown said...

ekskulsifnya... bukan saja dapat otograf, dapat makan sama2.. bestnye.. :)

Lan Rambai said...

zino.. seronok lah jugak
gab.. time zanji tu aku balik umah antar anak aku yg mengamuk nak susu kot sebab aku tak ingat dia sebut bontot hahaha
kenit.. taklah eksklusif sangat sebab ada lebih kurang 30 orang yg makan dengan dia lepas ceramah tu. Yang pasti awak memang tak boleh sebab awak tu anak dara hahaha

unclesam said...

ari tu masa makan aku sempat tanya pasal program kat astro...dia cakap memang ada tak lama lagi..sebab aku nampak dia punya promo...nampak macam best je.

Pandang Dengar Diam said...

berseri muka ustaz tu yg kat sebelah tu sapa tak tau?

ontahsapo said...

mula mula aku keliru, mungkinkah yg rambut sikit tu ustaz jugak.. tapi setelah aku teringatkan kingbinjai, baru aku ingat itu adalah kau lan... nampak nur didahi tu...

Lan Rambai said...

Unclesam.. Akademi Nasyid ka?
Cuaca.. ustaz tu memang muka berseri.. yg sebelah tu.. emmmm
OS... baru aku teringat.. yg rambut sikit tu kingbinjai yg salam ngan ko ari tu kan hahahaha

Rie said...

hehe macam artiss

debikdebuk said...

masa aku kat maktab dulu, roommate aku banyak kaset dia . Tu yang selalu dengar tu. Aku lak banyak kaset Ismail Kamus. Ada entri baru tentang uztaz Akhil kau masukkan la.

Anonymous said...

tu album ke buku dia?

Lan Rambai said...

esis.. memang artis pun hahaha
debik debuk.. dah up dah entri baru
op.. album