22 Jun 2006

Kisah Jiwang Karat 2

Lan sayangkan Sayang,
Lan rindukan Sayang,
Lan cinta sangat kat Sayang...


Begitulah 3 ayat keramat yang selalu ku ucapkan di telinga mu. Sejak hari pertama kita confirm jadi pakwe makwe... kita sering berbalas ucapan yang sama....tiap kali mengakhiri surat cinta kita, tiap kali mengakhiri gayutan cinta kita (gayut kat telepon ya!), tiap kali mengakhiri dating kita, pada malam pertama kita, pada setiap bulan madu kita, ketika dirimu di labour room melahirkan anak-anak kita dan banyak ketika-ketika lagilahhhhhhh senang cerita..

Demi cinta kita itulahhh.. aku sanggup serahkan remote control Astro rumah kita sejak 2 minggu ini kerana aku tahu.. Sayang lebih teruja untuk menonton CSI daripada tengok bola.. dan aku.... takpa lahh.. biar lah aku sahaja yang beralah....

Mamakkkkk... hujan lebat mana pun aku tetap akan pergi ke kedaimu... kerana.. demi cintaku padamu Sayang.... tak akan aku benarkan World Cup ini mengganggu Sayang menonton AXN!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

aishah said...

wahh behnya..romatisnya...bila la ct nak rasa semua tu..tapi kalau ngan budak rumah sewa ct muahahha ct kene mengalah sebab ct sowang2 je yang tak pandai tengok bola....

hehehhehe..csi ke..apa ke..tu no..234000 ye turn...kalau kene perlawanan negara yang tak beh baru ada can tgk cerit alain huhuuhu

ontahsapo said...

alaaa... kau donlot jer kat torrent, pastu kasi tengok...siap boleh tgk episode yg belum main kat axn lagi....

Lan Rambai said...

ct aishah.. kalau nak rasa camtu.. kena carik lelaki yg romantik macam aku hahaha

OS.. kalau aku torrent.. nanti aku takda alasan ke kedai mamak lah hahahaha

aishah said...

muahahhahaha....takpe buahhati ct pun dah terlalu romantis muahahahahhaha er..doakan la jodoh ct ek..heheh yatt bagitahu tadik en. lan rambai masuk blog dia tinggal komen..kenapa kukus?sebab kukus lagi moist...lagi sedap...delevary???setakat ni payah skit sebab kami ni takder transport duk godak kete company kalau kete tu free..hehhe tuang minyak je la.. hehehhe..kami duk shah alam...kalau bleh hanta kami hantar kalau tak bleh kami bagithau le awal2...mcm tu le..kebanyakkan yang order dekat2 shah alam depa mai amik..kat rumah..macam mana nak tahu sedap ke tak? masuk kat blog kek kami http://www.myfriendmycakeshouse.blogspot.com/ kalau tak sedap tak ramai la nak tempah ..tanya kakyu ..kakyu pernah makan ..hehekenapa tido kul 4 pagi??sebabnya kami pagi2 keje ..balik dah petang siap mandi2 solat2..tenaga kerja 2 orang je tak mahir sangat bab mendeco....dapur ada dua je amik masa nak masak nak tunggu sejuk...nak potong lagi..eheheh ha tu yang lambat..

sekian terima kasih heheheh

Ajzie said...

Datang aje sini..semua channel pasal bola..tak de change nak tgk citer lagi. Tp kalau nak tgk citer lagi pun, bukan fahamn sgt...Bukan ada subtitle kat sini..Habis semua citer omputih di alih bahasa. Shah Ruhn Khan pun pandai cakap German tau.

Izhal said...

cinta sampai pancit bola tu... tabik lan, tabik!!!

Moon® said...

Lompat dari blog Os..

Tak pelah sayang bini kan.. kasilah can.. hahahaha

Lan Rambai said...

wilhelm.... at least dapat jugak ko tgk SRK tu kan hehehe
Izhal... bola mana yang nak dipancitkan tu hahaha
Moon.... dia pun sayang aku gak.. tu sebab dia bagi chan gi kedai mamak tiap2 malam hahaha

Pandang Dengar Diam said...

romantik sangat..teruja ler bini ko lan...best!..best!..

blackpurple @ jowopinter said...

Bertuah isteri dapat suami seperti kau, dan bertuah jugak mamak tu dapat pelanggan macam kau..... he he

Unknown said...

Bertuahnya isteri....kalau suami saya, terpaksa saya layan bola sekali dgn dia. Nasib boleh layan juga sikit2.

p/s: salam kenal dari saya. Tinggal di Bukit Rambai Melaka ker??? family saya duduk di Tg. Minyak..dah dekat sgtlah kan.

Ayu Mohamad said...

aku? bola? CSI? hahahahaha tadak masalah!!!!! sebab?? hubby tak suka bola.. tapi malangnya umah aku tadak astro nak tgk CSI hahaha takpaaa aku gi tgk umah mak tgk hehehehe dah kene berebut plak dgn abah aku yg suka tgk discovery channel adehhhhhh hehehehe ni adik aku dah balik dari Politeknik, dia dah berebut lg nak tgk Disney channel hahahaha

kingbinjai said...

oh lebih kurang aku lah cumanya aku takde ungkapan cinta. (sajak selalula) dan aku tak suke tgk bola. Queen? sukaaa sangat.

pagi tadi pukul 4. "Bi, tengok adin ya, nak turun nie" Queen.

"Yelah" jawab aku ngantuk. tu turun tgk bola la tu hahahahahaha

Lan Rambai said...

cuaca... :)
BP... sapa lebih bertuah ek?
Ayu... sapa dpt remote control dulu dia menang ahh
King... Queen ko tu main bola wakil mana ek ehehehehe
Yus... Salam kenal jugak.. Bukit Rambai tu tempat asal.. dah lama ditinggalkan. Rumah pun dah roboh. Dekat2 dgn sek men klebang besar sekarang tu.

Literature Sushi said...

sayang kan isteri tinggal2kan, sayangkan mamak time bola wolkap aje...